måndag 21 december 2015

Planering av vår storyline berättelse och skapande av vår plats

Idag har vi i gruppen fortsatt att skriva och planera på vår storyline berättelse och försökt få med den röda tråd som ska finnas med under berättelsens gång. Vi har planerat och skrivit om våra två huvudkaraktärer som är 2 maskar som heter Kim och Sam som ska finnas med i berättelsen. Sedan har vi också planerat att barnen ska få göra sina egna karaktärer i storyline berättelsen.

Vi har också skapat vår plats vi ska använda oss utav i vår storyline berättelse som är en skog vi gjort utifrån återvinningsmaterial som pappkartong och papper. Vi ska också använda oss utav naturmaterial som grus, stenar, pinnar och löv i vår skog. Vi valde återvinningsmaterial och naturmaterial till vår skog för att vi vill värna om naturen och ha ett ekologiskt förhållningssätt som vi också kan koppla till läroplanen för förskolan (skolverket, 2010) där det står att vi pedagoger ska arbeta utifrån ett ekologiskt förhållningssätt med barnen.





Vid nästa tillfälle vi ses i gruppen ska vi planera och skriva om vår första händelse och introduktion till vår storyline berättelse.

Referens:
Skolverket. (2010). Läroplan för förskolan 1998. Hämtad 2015-12-21 från
http://www.skolverket.se/om-skolverket/publikationer/visa-enskild-publikation?_xurl_=http%3A%2F%2Fwww5.skolverket.se%2Fwtpub%2Fws%2Fskolbok%2Fwpubext%2Ftrycksak%2FBlob%2Fpdf2442.pdf%3Fk%3D2442

/Ekorrarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar